9/12/2013

Daha önce Audition'da tarzına bir miktar gark olduğumuz Takashi Miike yine yönetmen koltuğunda karşımıza çıkıyor. Masters of Horror serisinin 13. bölümü olan Imprint, 63 dakika olması sebebiyle izlenebilir olduğunu düşündüğüm, hani daha uzun sürse kendime seppuku (hara-kiri) yapabileceğime inandığım şahane rahatsız edicilikte bir yapım. Billy Drago'nun yer yer ve zamansız saçmaladığı, "neticede bu kadar abartmaya gerek yoktu" şeklinde yorumlayabileceğimiz oyunculuğu bizleri bir miktar hayal kırıklığına uğratıyor. 
Filmimiz 19. yüzyıl Japonya'sında geçiyor. Christopher (bizim Billy), genelevde tanıyıp aşık olduğu Komomo'yu tekrar görmek ve onu oradan kurtarıp yeni bir hayata başlamak için yollara düşer. Ev ev Komomo'yu arar ve son çalıştığı eve ulaşmayı başarır. Ancak Komomo'yu bulamayacak ve çok ilginç bir sırrı keşfederken kendi hayatını mahvedecektir. 
Filmin kostümleri, fotoğraf karelerini aratmayacak güzellikteki sahneleri cidden çok hoş ve görülmeye değer. Onun dışında ne konunun ne de oyunculukların ilgi çekici olduğunu düşünüyorum. Tuhaf ve rahatsız edici bir şeyler izlemek isteyenler buyursun :)
P.S.: Bu arada belirteyim, filmin İnternet üzerinden gösterimi yasak. O nedenle tek link alternatifi mevcut. 

IMDB Sıralaması

En Popi-ler

Ben Size Donerim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © RUHANI GERILIM -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -